top of page
Ljusboden.jpeg

Ljusgjutning för hand i ren, 100% stearin.

Ljus i olika storlekar och former. Egen tillverkning och design av ljus i 100% stearin. Tillverkning av kvalitetsljus sedan 1999.
1999 startade Stefan och Agneta LjusBoden i Boden. En ljusfabrik med mycket själ och hjärta. I januari 2013 såldes fabriken till en familj i Halmstad och 15 augusti 2014 tog Mari på Ljushuset i Urshult över verksamheten och ljustillverkningen flyttade ner i Ljushusets källare i Urshult.

Den 1 Juni 2019 tog jag (Affe) över och flyttade ner verksamheten till Värmö i Skåne.

Jag har även tagit över Ljushusets import och försäljning av handmålade ljus från Litauen.

2015 “snubblade” jag in på ljustillverkning då jag började leta efter något att kunna bygga vidare på och starta eget utav. Sedan dess har jag haft tillverkning i mitt förråd. Där har jag tillverkat massvis med olika ljus i ren paraffin, blandning paraffin/stearin och ren stearin.

Jag har åkt runt på en hel del mässor och marknader under höst/vinter för att visa upp mina alster. Jag har dom senaste åren haft säsongsutställning på ett lantbruk där man byggt om logar och stallar efter att man slutat med djurhållning till utställningsbyggnader för lokala hantverkare, Wideröra café & växter heter det. Senaste året har intresset för mina ljus ökat och efterfrågan varit större än jag mäktat med i mitt lilla förråd. Det ledde till att jag letade ny lokal och det fann jag i Värmö. Där har jag nu min ljusfabrik inrymd i ett gammalt stall.

Har ni några frågor eller synpunkter om mig eller om LjusBoden så ställ dom gärna.
 
Hoppas få träffa Er. 

Lättast att nå mig är för tillfället via e-post: info@ljusboden.se

Vänliga hälsningar
Alf Szajbel, LjusBoden
Ljusboden butik.jpg

LjusBoden

Alf Szajbel
Lupinvägen 74
261 73 HÄLJARP

KONTAKT

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page